Over Jasper Thesing

Van Industrieel Product Ontwerper tot wereldreiziger, vader en uiteindelijk Tuina Therapeut: zo kan ik mezelf (Jasper Thesing, 1977) én mijn ontwikkeling in het kort omschrijven.

De inkt van mijn diploma Industrieel Product Ontwerpen was nog niet droog, of ik besloot een aantal maanden in mijn eentje door Rusland, Mongolië en China te reizen. Ik raakte er geboeid door de Chinese kijk op gezondheid. Hierin staat de aanpak van de wortel van klachten (en dus geen symptoombestrijding) centraal, evenals het bekijken van het lichaam als geheel (en dus niet enkel de plek waar je pijn hebt).

Mede door mijn reis door Azië besloot ik uiteindelijk het roer om te gooien. Ik wilde mensen helpen fysiek en mentaal gezond te blijven, iets dat mij meer voldoening gaf dan nog meer nieuwe producten ontwerpen. Binnen de Chinese geneeskunde sprak Tuina Therapie mij direct aan door de grondige analyse waarmee de oorzaak van pijnklachten wordt blootgelegd, en het vrijwel onmiddellijke effect van de massagetherapie.

Ik ben gediplomeerd Tuina Therapeut, na het afronden van een vierjarige HBO-opleiding aan de Academie Bo Yi. Daar werk ik nu als assistent docent. Door het voltooien van de tweejarige HBO-opleiding Westerse Medische Basiskennis worden de behandelingen in mijn PRAKTIJK JASPER THESING, mits u aanvullend verzekerd bent, ook (deels) vergoed.

Heeft u vragen over de behandeling van uw klachten? Neem gerust contact met mij op.